Advice

Общества и технически характеристики на електродите ANO-21


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/trifo415/advice.builderbest.info/wp-content/themes/adv/functions.php on line 190

Електроди ANO-21 отзиви събират положителни от добре познат заваряване бизнес за начинаещи и професионалисти.

С тях е лесно да се работи във всички пространствени позиции и на всеки източник на енергия (инвертор, трансформатор полуавтоматичен).

съдържание

 • Технически характеристики на електродите ANO-21
 • аналози
 • Електроди за заваряване ANO-21 – отзиви

Технически характеристики на електродите ANO-21

Цел: заваряване на прости и сложни конструкции от въглеродни и нисколегирани стомани, тръби със средна и малка диаметър, които не са за високо налягане. Получаване на качествена заварка в задните, ъгловите и кръговите фуги.

Препоръчителната дебелина на метала е 1-5 мм. Възможно е заваряване на кореново съединение от дебел метал. Електродите ANO-21 се използват на окислена повърхност.

 • Покритие: рутил.
 • Позиция: във всички пространствени позиции.
 • Ток: променлива с напрежение на празен ход от 50 ± 5V, постоянно – с всякаква полярност.
 • Диаметър: 2, 2,5, 3 и 4 мм.

Заваръчни и технологични свойства на ANO-21 електроди: светлинно възбуждане, стабилна дъга, добро разделяне на шлаката, малка разпръскване, висококачествен шев.

Други технически характеристики са представени в таблиците:

Допустимото съдържание на влага в електродите е до 0,9%. При повишена влажност, оставете прътите да изсъхнат (калцинират) в продължение на 30-40 минути при температура 120 ° С.

видео:

аналози

 • ANO-4;
 • MR-3;
 • Унции-6;
 • TAU-12;
 • Стандартен RC.

Електроди за заваряване ANO-21 – отзиви

Преди това, в домашни условия, използвани пръти на Хана 21. Какво мога да кажа добро: цената в Русия средно 150 рубли / кг, стилни опаковки. Кристата от шлака лети добре, шевът изглежда привлекателен. Електродите бързо се запалват първо чрез заваряване и след прекъсване. Недостатъци: има недостатъци, в студения сезон трябва да бъдат пробити.

Изпробвани продукти от различни производители, Каменск-Шахтински ми хареса най-много. Но това е аматьор! Към бележката: фалшиви електроди – червена опаковка на Novocherkassk и 3 mm tigarbo аз не съветвам да купуват за продажба.

Сергей, Самара Някъде не беше възможно да се използва ANO-21 по-рано, по съвета на един съсед купи пакет от 2 mm Cherepovets. Е, мислех си, сега ще страдам, но не, пръчките се готвят добре, отначало светят лесно и отново се възпламенят. Върхът на електрода е карбонизиран, а на опаковката е написано, че са направени на швейцарско оборудване. Хареса ми, ще купя повече.

Николай, Усюрийск Имам самостоятелно изработена апаратура с ниско напрежение на празен ход в гаража. Изпитаха различни електроди, ANO-21 бяха „всеядни“ за моето заваръчно оборудване. Положителни отзиви.

Василий Петрович, Чита Мнението ми за електродите ANO-21 е отрицателно. Купих опаковка от ф 3,0 мм под марката Tigarbo, докато пивоварните – неприлични думи и се изливаха от устните ми. Върху шева шлаката се полага от мехурчета, когато се покрива с валяци, пролуката се покрива с шлака. Плюс едно: свети добре. Не съветвам да купувате за битови нужди.

Александър, Москва

видео:

PS Електродите на прегледите ANO-21 са предимно положителни. Отрицателните импресии се разделят от заварчици, които си купуват фалшива или не, с полярност, дължина на дъгата и сила на тока на заваръчната машина.

Цената на този продукт е приемлива, ANO-21 може да бъде закупена от 70 до 152 рубли / кг. Разходите се различават от региона, производителя и диаметъра на електродите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *