Advice

Технически характеристики на електродите OZS-12. Otzyvy


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/trifo415/advice.builderbest.info/wp-content/themes/adv/functions.php on line 190

Марката консумативи е разработена да работи с въглеродна стомана. Продуктът улеснява процеса на свързване на частите. Особено добри заваръчни електроди OZS-12 се справят със ставите на тръбопроводите, което се дължи на едно от най-трудните работи.

съдържание

 • Ползи от употребата
 • Технически спецификации
 • Особености OZS-12
 • Потребителски рецензии

Ползи от употребата

По отношение на други марки, тези електроди имат редица предимства, най-важното от които е висококачествено заваряване с нискоенергийни токове. Тази способност опростява процеса на свързване на части, защото при работа с пръчки с малък диаметър можете да използвате трансформатори, които са свързани към нормална домакинска мрежа.

Отличен продукт се показва при заваряване на Т-ставата. Електродът създава приятен вдлъбнат шев, който има високи якостни характеристики.

OZS-12 нямат специални изисквания към повърхността, така че те работят добре дори и с елементи, покрити с остатъци от ръжда. Стоманата може да бъде приготвена при почти всякакви условия, което също е несъмнено плюс.

Експертите препоръчват готвене, като се използва удължена дъга, което ще разкрие по-добре потенциала на консумативите. Ако материалът се съхранява дълго време, се изисква да изсъхне и да се изгори. Втвърдяването се извършва при температура 150-180 ° С.

Поради голямата устойчивост на разкъсване е осигурена висококачествена работа на крайния продукт. При статични товари това е основната мярка за качеството на шева. Освен това е необходимо внимателно да се проучи твърдостта, както и еластичността. В този случай производителят стига до универсално решение, тъй като стоманата, съдържаща въглерод, се използва в различни отрасли и често се използва в ежедневието. Тези индикатори позволяват на OZS-12 да остане толкова популярен.

Ако е необходимо отново да се възпламени, това е съвсем просто, което отличава електродите OZS-12 от други марки от този тип. Заваръчната дъга има достатъчна стабилност, която се осигурява от рутилно покритие. В процеса на заваряване веществата, които могат да повлияят неблагоприятно на здравето на работника, практически не се освобождават. В края на работата се получава здрав, устойчив на умора шев, независимо от използвания ток.

Технически спецификации

От описанието на електродите OZS-12 следва, че те са проектирани да работят с елементи от критични конструкции, изработени от въглеродна стомана и имат следните параметри:

 • рутилно покритие;
 • Производителност: 1,2 kg / h (диаметър 4 mm);
 • коефициент на отлагане: 8,5 g / A * h;
 • консумация: 1,7 кг (на 1 кг заварен метал);
 • ток: AC / DC.

Характеристики на шева:

Химически състав на заваръчния метал:

Параметри и ток на заваряване:

Размери:

Особености OZS-12

 • Заваряването може да се извърши на всяка позиция.
 • Работата се извършва чрез директен или променлив ток с директна полярност.
 • Можете да готвите, дори ако върху елементите има малко количество ръждиво.
 • Техническите характеристики на електродите OZS-12 позволяват да се създаде силна и трайна връзка.
 • Рутилното покритие елиминира появата на пори при работа с окислени повърхности, както и предпазва метала от шлака и окислителните процеси.
 • Осигурява гладка връзка на шева с основния метал на конструкцията.
 • Полученото съединение има висока якост на умора, което прави възможно използването на OZS-12 за свързване на критични структури, чиито стави постоянно са натоварени.
 • В процеса на използване на консумативи те практически не отделят токсични вещества, а заваръчната дъга е силно устойчива.
 • Електродът улеснява запалването на дъгата дори при повторна нужда.
 • Осигурява достатъчно висока якостна характеристика на заварката по време на заваряване на Т-профила.
 • Тази марка може да се използва за заваряване на елементи с токове с най-ниски възможни стойности.
 • Електродите с малко напречно сечение позволяват да работят дори и с битови източници на енергия.
 • Възможно е да се извършат заваръчни операции с удължена дъга.
 • Необходимо е половинчасово печене при температури от 150 до 180 ° C преди употреба.
 • видео:

  Потребителски рецензии

  Отзивите за електродите OZS-12 са изключително положителни. Професионалните заварчици и майстори на дома отбелязват високото качество на продукта, отсъствието на шлака.

  Много заварчици са забелязали, че продуктите работят добре върху окислени повърхности с непълно отстраняване на ръждата. Също така електродите перфектно обработват метала, който е боядисан преди заваряване.

  Електродите перфектно задържат дъгата, което дава възможност на начинаещите и неопитни заварчици да изпълняват задачата качествено. Работата с консумативи е приятна, лесно се запалва и запазва еластичната гладка дъга. Електродите могат да се огъват под всякакъв ъгъл, докато не се разпадат, което ви позволява да работите с труднодостъпни места.

  Приятните мигове се приписват и на еднакво висококачествена изработка по цялата дължина на продукта. По този начин няма разлика дали целият пръстен е заваряване или неговия остатък, което не може да се каже за други марки консумативи.

  В края на краищата много хора знаят, че някои марки електроди са залепени в началото на процеса на заваряване, те се затоплят и готвят нормално в средата и до края те трябва да бъдат предварително заменени с нови.

  Алексей, 57 годишен, Таганрог:

  „Инсталирахме газови метри, трябваше непрекъснато да вземаме различни електроди. Наскоро е направен ESAB OZS-12. Много доволен! Не пропускайте непрекъснато дъгата, лесно се докосвате до метала. Хареса ми да не шлагират, като другите марки. Дори и след лъжата през зимата в студена влажна маза, отлично осветена. Машина за заваряване 200 ампера може лесно да се приготвя дори и с една четвърт. Отлични електроди! „Сергей, 34 г., Иркутск:

  „Добри електроди, подходящи за всяка машина за заваряване, перфектно варени и не се разпадат. Не е необходимо да почиствате частите преди заваряване, но ръждата и окисляването все още се отстраняват. Не всеки харесва тази марка, но повечето я склонят, защото отдавна се използва в производството и в различни конструкции в ежедневието. Купих Орел, Ø 3,0 мм, цената е 85 рубли / кг. “

  видео:

  PS Оставете обратна връзка за електродите OZS-12.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *