Advice

Технически характеристики на тел за заваряване Sv-08G2S


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/trifo415/advice.builderbest.info/wp-content/themes/adv/functions.php on line 190

Заваръчна тел Sv-08G2S GOST 2246-70 се произвежда за разнообразни заваръчни операции с компоненти и компоненти с повишена отговорност. Тя може да се извърши и чрез нанасяне на повърхности.

Асортиментът може да бъде произведен и с повърхностно медно покритие, както е посочено от допълнителната буква О в наименованието на материала. В редица източници такъв проводник се нарича SV08G2C, но това не е неговият допълнителен допинг с волфрам или силиций, а само малко технически свободи.

съдържание

 • Състав, асортимент и свойства
 • Процесът на получаване
 • Специални свойства
 • Обяснение и разходи

Състав, асортимент и свойства

Химическият състав на този материал е представен от следните елементи:

 • Въглерод, в диапазона от 0.06 … 0.10%.
 • Силиций, в диапазона от 0,70 … 0,95%.
 • Манган в диапазона от 0.85 … 1.05% (за тел с напречно сечение до 1.4 mm, процентът манган може да се увеличи със съгласието на потребителя до 1.65%)
 • Хром и никел, в диапазона от 0.20 … 0.25%.
 • Отклоненията в химическия състав в повечето случаи не надвишават 0,02%. В допълнение, като примеси при топене, има и малко количество фосфор и сяра. Те не оказват влияние върху качеството на крайния продукт.

  Важно е за заваръчния тел да има и допълнителни ограничения за количеството на свързания азот, което може да повлияе на стабилността на заваръчните операции в големи количества. По-специално, за дадената марка експлоатационният стандарт позволява не повече от 0,01% азот.

  ГОСТ 2246 определя рулоните като основно състояние на доставка на тази заваръчна тел. Същевременно масата на маркуча за материал с диаметър 2 мм не трябва да бъде по-малка от 20 кг (с вътрешен диаметър до 600 мм), а за тел с големи диаметри масата не е по-малка от 30 кг.

  Тел може да се доставя и под формата на развиване на касети или ролки.

  Техническите характеристики на заваръчната тел Sv-08G2S се определят от следните параметри, в зависимост от по-нататъшното нанасяне на материала (заваряване или настилка):

  • Крайната якост, MPa 882 … 1030 (по-ниски стойности се отнасят до асортимента с по-малък диаметър на напречното сечение). Ако телта се използва предимно за производство на заваръчни електроди, характеристиките на якостните характеристики се намаляват с 9 … 11%;
  • Телът може да бъде термично обработен. Най-често използваният тип се счита за охлаждане в масло при температури от 880 … 920 ° C, последвано от охлаждане на въздуха. В резултат материалът става по-пластмасов. По-специално, якостта на опън е намалена до 430 … 450 МРа и това прави възможно да се произвеждат електроди от по-сложна конфигурация от такива заготовки;
  • Всички недостатъци на повърхността на кабела са недопустими, с изключение на повърхностните щанци (образувани по време на изтеглянето), вдлъбнатини и драскотини. Те не трябва да заемат повече от 5% от площта на жицата.

  Процесът на получаване

  Традиционният метод на производство на въпросния асортимент е студеното валцуване на специализирани машини. Подвижването се извършва в съответствие с груповата технология, когато материалът се получава в определена група от размери, а след това така нареченият „мокър“ чертеж по големина се извършва на непрекъснати барабани за изтегляне.

  Особеността на този метод се състои в това, че след напълване на крайната част на стоманената сонда в процепа между дюзи в (частично заострен край на жицата на специална машина), зона чертеж се подава охлаждаща течност под налягане.

  Извършва следните функции:

 • Охлажда зоната за третиране, тъй като дюзите, независимо от факта, че са изработени от изключително устойчива инструментална стомана, се нагряват значително, което може да доведе до загуба на износоустойчивост.
 • Осигурява висококачествена телена повърхност, като по този начин елиминира нежеланото изкривяване на секцията от асортимента и намалява грапавостта.
 • Тя позволява процес деформация с високоскоростен чертеж полуфабрикати продукт, без да се налага да се тревожи за възможните прекъсвания (например опасност е възможно, тъй като в процеса на изготвяне стомана се подлага предимно на опън).
 • Увеличава качеството на крайния продукт поради минималните възможни пропуски между дюзите и материала. Точността на проводника след „влажно“ теглене е не по-малка от ± 0,01 … 0,02 mm по цялата дължина на носача.
 • След изтегляне, ако е необходимо, продуктът се обезмаслява и останалата смазка за процеса се отстранява от повърхността. По искане на потребителя е възможно да се извърши химическо ецване в разтвор на концентрирана солна киселина. Други методи (например третиране в сярна киселина) са нежелателни поради значителното крехкост на материала.

  Цената на заваръчната тел Sv-08G2S се увеличава с присъствието в технологията на нейното производство на всички гореописани операции.

  видео:

  Специални свойства

  За целите на повърхността повърхността на материала често се покрива с мед. Медната заваръчна тел Sv-08G2S се характеризира със следните разлики:

 • Топенето на стомана се извършва основно в електрически вакуумни пещи с по-строг контрол на температурата на процеса.
 • Подвижването се извършва с по-висока скорост, така че точността на напречното сечение на вала се увеличава с 40 … 50%.
 • Допустимите отклонения за овалността на профила са затегнати.
 • Топлообработка на такава тел, като правило, не се извършва.
 • Процесът на контактуване, най-разпространеният метод за медно покритие на заваръчните проводници се извършва по следния начин. Повърхността на изходния материал се почиства химически от повърхностните замърсители и обезмаслява.

  След това полуготовият продукт се потапя в разтвор на меден сулфат и чрез пропускане на електрически ток през него се образува твърд меден филм върху външния диаметър, чиито размери са 0,1 … 0,2 mm. След края на процеса, проводникът се изсушава и се подлага на калибриране, през което се извършва известно втвърдяване на материала.

  Ефективността на медното покритие се определя от коефициента на повърхностно покритие, който оценява увеличаването на масата на материала от електрохимичното действие на тока за единица време. Обикновено не трябва да бъде по-малко от 8.5 … 9.0 g / A ∙ h. По-високите стойности на коефициента на отлагане увеличават производителността на операцията, намаляват загубата на маса в заваръчния пръстен, намаляват окисляването на нанесената повърхност под въздействието на високи температури.

  Могат да се използват и съчетаните жици на този химичен състав и свойства:

  • При оформяне на заваръчна валца на ръбовете;
  • Запълване на празнините, оставащи след заваряването;
  • За да се увеличи корозионната устойчивост на заварената става.

  Телът се използва широко като надежден материал за осигуряване на висококачествени заварени фуги. Това се дължи на оптималното процентно съотношение на основните легиращи елементи – манган и силиций, както и благоприятната кристалографска структура на готовия заваръчен шев.

  Чуждите аналози на този материал са заваръчни кабели от клас ER70S-6 и ER49-1.

  видео:

  Обяснение и разходи

  Цената на килограм заваръчна тел Sv-08G2S се определя от обема на доставката, диаметъра на сечението, наличието (или липсата) на повърхностното покритие. Цената на този материал в страната е средно 80 … 100 рубли / кг.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *