Advice

Как да готвя инвертор от неръждаема стомана. Нюанси на технологиите


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/trifo415/advice.builderbest.info/wp-content/themes/adv/functions.php on line 190

Неръждаема хромо-никелова стомана може да бъде намерена в домакинството на майстор майстор. За съжаление, понякога е необходимо да се поправи необходимото нещо или да се направи ново от N / F.

Как се заварява неръждаемата стомана инвертор? Нежностите на технологиите са включени в статията.

съдържание

 • Маркиране на стомани и подготовка на повърхности
 • Как да обърнете инвертора от неръждаема стомана
 • Възможно ли е да се вари внедрен инвертор от неръждаема стомана?

Маркиране на стомани и подготовка на повърхности

В Европа, Америка и Русия бяха разпределени четири марки. В различните страни стоманата има отличителна маркировка. Съответствието на марките по страни, които ще намерите в таблицата.

Заварката от неръждаема стомана у дома от инвертора се извършва само след оголване и режещи ръбове, ако е необходимо.

Заготовките са изчистени със специална четка. Скъсяването се избира от вида на връзката и дебелината на заварените метални продукти.

Хромо-никеловите сплави са сферични, не изискват нагряване по време на заваряване, те не са лошо заварени. Но те имат специална характеристика, когато се комбинират, във формата:

 • междугрануларна корозия;
 • горещи пукнатини в ставите.

Как да обърнете инвертора от неръждаема стомана

Когато заварявате у дома, трябва да спазвате няколко правила:

 • не загрявайте детайла и поставете шева над 150 градуса;
 • връзка за производство при ниски токове с висока скорост, без колебателни движения с къса дъга;
 • за радиатор за детайли за поставяне на медни плочи;
 • дебели метали с рязане за заваряване на многопропускаща връзка.
 • Електрозаваряването на инвертора от неръждаема стомана се осъществява от електроди, специално предназначени за такива сплави. В тази статия ще научите за марките от горещо стопени пръчки за неръждаема стомана.

  След заваряване, областта на шева се почиства и обработва със специална паста с антикорозионни свойства.

  Как да заварявате инвертора от неръждаема стомана правилно? Електроди се пробиват във фурната съгласно инструкциите на опаковката. Дебелина на метала до 3 мм се свързва без рязане. Заготовките се поставят с междина от 1-2 мм помежду си върху медната плоча за отвеждане на топлината, внимателно почистени с четка.

  На инверторната апаратура за електроди с диаметър 3 мм се настройва ток от 80 А и процесът на заваряване започва бавно.

  За да се направи връзката без дефекти, заваряването се извършва с къса дъга без напречни вибрационни движения. След откъсване на шлаката и отстраняване на шева, нанасяне на пастира за накисване в зоната на проникване в продължение на 20-30 минути, за да се възстановят корозивните свойства на метала. В крайна сметка остатъците от пастата се измиват с течаща вода.

  Видео: как да използвате оформяща паста.

  PS Инверторната заваръчна неръждаема стомана за начинаещи е изпълнена с нюанси. Начинаещите от пръв път трудно да се справят с хромо-никелови сплави. Нуждаете се от умение, без да е необходим метод за изпробване и грешка.

  С дебела стена от неръждаема стомана е по-лесно да се справя, отколкото с тънка. За тънките метали се избират по-малък токов заваръчен ток и правилен диаметър на електродите. Обучете здравата ръка на заварчика и свикнете със заваръчната машина.

  Видео: рязане на тръби и заваряване с електроди 2 мм.

  Възможно ли е да се вари внедрен инвертор от неръждаема стомана?

  Обратна връзка от чичо Вася:

  Той заварява печка в банята с апарата Resisten AIS 190. Металът е с дебелина 2 и 7 мм. Работни електроди CL 11, диаметър 3 mm. Токът показва 80-90 А. Инверторът работи добре. Опитах 2 мм електроди, когато трите приключиха, не им хареса. Две изгаряния бързо, тя е подходяща само за тънки метали или гърнета.

  Сергей, любител:

  Аз произвеждах Resanto метал с дебелина 4 мм, електроди CL 11. Много е трудно да се заварява неръждаема стомана, но е възможно, е необходимо да се свикне с топенето и течността на хромо-никелови сплави.

  PS Пробвайте различни марки електроди, играйте с настройките на заваръчния ток, се насладете на полярността на инвертора и неръждаемата стомана ще ви бъде потопена. Успех!

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *