Advice

Как да готвя неръждаема стомана полуавтоматична


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/trifo415/advice.builderbest.info/wp-content/themes/adv/functions.php on line 190

Как се заварява неръждаема стомана полуавтоматично в среда с въглероден диоксид – темата на нашата публикация.

съдържание

 • Какво е необходимо за заваряване
 • Заваръчна тел за неръждаема стомана
 • Цената на неръждаема тел за полуавтоматични
 • Избор на газ
 • Как да заварявате неръждаема стомана в среда с въглероден диоксид

Какво е необходимо за заваряване

 • Източник на ток (полуавтоматичен);
 • заваръчна тел;
 • защитен газ.

Заваръчната тел трябва да бъде идентична със заваръчния метал. В нашия случай изберете неръждаема стомана за полуавтоматично.

Заваръчна тел за неръждаема стомана

На пазара има тел от руски и чуждестранни производители, разделен на прахообразни и твърди секции. Диаметърът е от 0.13 до 6.0 мм. В дома се използват диаметри от 0,6 и 0,8 мм и повече от 1,0 мм в производството.

 • Твърдите проводници се използват за връзки в защитна газова среда и под поток. Такъв метод изключва навлизането на въздух в заваръчната зона, като по този начин се подобрява качеството на заварения шев.
 • Прахообразната тел от неръждаема стомана (самозащита) е тънкостенна тръба, напълнена с поток и газ. Сместа от компоненти позволява заваряване на продукти без защитни газове (въглероден диоксид и аргон).
 • Тел за заварка от неръждаема стомана, полуавтоматичен, произведен с термична обработка или изтегляне чрез студено. И подразделени на окислени (Т) и светли (бяло, TC).

  Неръждаемата тел се произвежда в 2 класа точност:

  • повишена точност (P);
  • нормална точност.

  Тел с повишена точност се използва за подобряване на качеството на шева.

  Неръждаемите стомани за химически състав са разделени на различни марки, а проводникът също има различна маркировка. Таблицата (по-долу) ще въведе марките, диаметъра и теглото на неръждаемите проводници:

  Цената на неръждаема тел за полуавтоматични

  Цената варира в зависимост от производителя и района на пребиваване на купувача.

  Средно:

  • ER 308 LSI 0,8 мм 1 кг – 825 рубли;
  • ER 308 LSI 0,8 мм 5 кг – 4237 рубли.

  видео:

  Избор на газ

  За да се готви полуавтоматичен без газ – не е възможно, с изключение на случаите, използването на прахови проводници. Неръждаемото заваряване на полуавтоматични устройства може да се извърши в среда на въглероден диоксид или смес от въглероден диоксид и аргон.

  Въглеродният диоксид е достъпен и евтин газ за комбиниране на неръждаеми стомани. С чистата си употреба, заварчикът е изправен пред прекомерно метално разпръскване и тромав заваръчен шев.

  По-удобно е да се използва смес от аргон и въглероден диоксид, процентно съотношение 98/2 (Ar-98%, CO2-2%). Опитните съставки за смесване на заварчици варират в зависимост от марката от неръждаема стомана и техните предпочитания.

  Процентът въглероден диоксид и аргон може да се регулира с помощта на два отделни цилиндъра. Изходите от двете скоростни кутии се свързват с помощта на чайник, изваден от чистачката на домашния автомобил. Подробности за този дизайн във видеоклипа:

  Всичко, вие сте оставили избрания екраниращ газ и проводник, за да се свържете с устройството. Знайте: проводящият връх трябва да бъде със същия диаметър с жица.

  Съвет се купуват с марж, в процеса на работа те изгарят и апаратурата, след това по-лоши готвачи.

  Видео: как да настроите полуавтоматичната работа (за начинаещи).

  Как да заварявате неръждаема стомана в среда с въглероден диоксид

  С българин почистете работната повърхност на продукта, когато направите връзка в металната връзка с дебелина 4 мм, направете ръбовете (канали за метално отлагане). В тази статия говорим за маркирането на неръждаеми стомани и подготовката на повърхности.

  След рязането на щифтовете, детайлите са закачени с помощта на форцепс, оставяйки пролука между продуктите (не по-малко от 1,5 мм).

  Пролуката трябва да е по цялата дължина на детайла, тя ще позволи заваряването на метала до пълната дебелина. Свържете масата и настройте нейните настройки на полуавтоматично, в зависимост от дизайна на вашето устройство и дебелината на метала.

  Простите полуавтоматични устройства на предния панел имат две настройки:

  • заваръчно напрежение;
  • скорост на подаване на телената мрежа.

  Разширените модели са оборудвани с копче за управление на индуктивността. Също така, скоростта на подаване на кабела от диаметъра може да се регулира от превключвателя.

  Настройката на индуктивността променя твърдостта на дъгата, дълбочината на проникване и формата на ролката:

 • С малка индуктивност: дъгата е студена – получаваме тънка ролка с дълбоко проникване;
 • С голяма индуктивност: дъгата е гореща – широка ролка с плитко проникване.
 • Придържайки горелката с наклон 20-60 градуса (разстояние от дюзата до заваръчната вана 10-20 мм), късите шевове за свързване на неръждаема стомана. Натиснат на спусъка – освободен, натиснат и освободен, толкова неспокоен и изпълващ нарязаните ръбове с метал. Можете да готвите като ъгъл обратно (за себе си), и ъгъл напред (от себе си).

  Таблиците (по-долу) ще ви помогнат да определите настройките на полуавтоматичните:

  Когато заваряването се припокрива, не е необходимо да се рязат фаска, достатъчно, за да се почисти повърхността, да се поставят частите една върху друга и да се направи връзката.

  В процеса на заваряване, преди да захапете нов заварен ръб на върха на жицата.

  В процеса на свързване на полуавтомат от неръждаема стомана в среда с въглероден диоксид, променете скоростта на подаване на кабела, при такива манипулации ще постигнете качествено заваряване.

  видео:

  PS След като прочетете статията, като погледнете масите и видеото (за начинаещи), ще усвоите бързо автоматичната технология за свързване на неръждаема стомана. Успех!

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *