Advice

Заваръчна машина Inventor Resin SAI 190 и нейните модификации


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/trifo415/advice.builderbest.info/wp-content/themes/adv/functions.php on line 190

Фирма „Рентанта“ се занимава с производство на специализирано оборудване. Това включва редица инверторни заваръчни машини, предназначени за различни категории потребители – от аматьори до професионалисти.

Едно от тези устройства е Resanta с код SAI 190. Подобно на всички продукти от тази линия, той е предназначен за заваряване на метали, но се различава по това, че може да се използва в домашни условия.

съдържание

  • Принцип и характеристики на работата
  • дизайн
  • Качество на устройството и отзиви
  • Параметри и характеристики
  • Промени в основната версия на Resin AIS 190 и цени

Принцип и характеристики на работата

Устройството се използва успешно за електродъгово заваряване. Заваряването се извършва чрез постоянен ток с използване на електроди в ръчен режим. За този модел електродите с ниска и средна интензивност са съвместими.

Устройството, получаващо входно напрежение от мрежата, го превръща в постоянно. В следващия етап получава полученото DC напрежение и го преобразува в високочестотен изход.

Дизайнните особености позволяват да се регулира заваръчния ток по време на работа на устройството. За тази цел се използва принципът на модулация на широчината на импулса.

За тези, които все още не са запознати с устройства, подобни на Resis AIS 190 – това ръководство ще бъде полезна помощ, съдържаща полезна информация за характеристиките на работата му.

дизайн

Всеки модел на SAI 190 е оборудван с удобна дръжка и раменна каишка, която в комбинация с малка тежест на модела (до 5 кг) и компактни размери го позволява да се носи удобно.

Също така те имат клас на безопасност IP 21, който осигурява сравнително безопасна работа на потребителя и малко устойчивост на отрицателни екологични прояви, като замърсяване на газове, прах и висока влажност. Устройството обаче има защита срещу прегряване с автоматично изключване.

Охлаждането на въздуха се модернизира и се произвежда с помощта на двойни вентилатори, което позволява работа на устройството при температури до +40 градуса.

За да помогне на потребителя да разработи функцията HOT Start, която ви позволява бързо и безпроблемно да започнете работа, както и функцията Anti Stick. Последният осигурява удобна работа чрез намаляване на тока в случай на залепване на електрода, запазвайки го.

Освен това стандартната функция Arc Force е на разположение на заварчика, което също така позволява да се избегне залепването на електрода при отпадане на залепващи капчици или потапяне на електрода в заваръчния басейн.

За удобство на управлението се осигуряват светодиодни индикатори за прегряване и захранване.

видео:

Качество на устройството и отзиви

Ниската цена на устройството се дължи на местоположението на производствените мощности в Китай. В своята ценова категория този инвертор е един от най-популярните.

Контролът на качеството и неговото сертифициране се извършват редовно от компанията, поради което обратната връзка на собствениците на заваръчните инвертори на Resant SAI 190 е предимно положителна и одобряваща.

Булченко Алексей:

Моят съсед в крайградската зона в продължение на 2 години на черно експлоатира своята Resantu 190. Устройството работи добре, ми хареса. Реших да купя това чудо на технологията. Купих Resident SAI 190PROF. Не бях щастлив с покупката, след половин година моето подновяване изгоря. Как така, при съседа простият уред работи и моят натрупан – умря? Или аз съм толкова нещастен, или лош модел? Заключенията можете да направите сами!

Вила майстор:

Придобита AIS преди 190 години. Инверторът харесва, работи като певец, използвам сухи електроди. Светлина, нося на рамото и готвя на трудно достъпни места, без да го изваждам от рамото (удобно). Съществуват и недостатъци: къси захранващи кабели и захранващ кабел, които се преобразуват при по-ниска температура. Друг модел се страхува от метален прах и вода.

Според потребителите устройството не е по-лошо от много местни и чуждестранни аналози.

Въпреки това, никой не може прегледи и цена заварчици Resanta АИС 190 формират своята репутация на пазара. Достатъчно, за да го вземе в свои ръце, и веднага става ясно, че качеството на изработка не е под съмнение, за създаването му с висококачествени компоненти, както и за проектирането и ергономията на устройството работи като екип от професионалисти.

В сърцевината на устройството са дъските, покрити със защитен лак и транзистори IGBT, което осигурява стабилна работа.

Важно! Не се предоставя запас в работата на устройството, който включва мнозинството купувачи. По този начин при максимално напрежение няма да е възможно да се заваряват електроди с максимален диаметър и параметрите ще трябва да се променят.

видео:

Параметри и характеристики

Броят на техническите характеристики на заваръчните инвертори на Resanta SAI 190 позволява най-добрата оценка на модела. Мощността на инвертора е 5,5 кВт. Заваръчният ток се регулира в диапазона 10-190А.

Параметрите на електрическата мрежа, към която е свързано устройството, трябва да съответстват на следното:

  • Напрежението е 220 V;
  • Текущо потребление – 25 A;
  • Честотата е 50 Hz.

Въпреки това, мрежата може да не е неподвижна. Така че устройството може да бъде свързано към електрически генератор, съответстващ на тези параметри.

Напрежението на дъгата на устройството е 27 V, а честотата на въртене на празен ход е 80 V.

Има няколко други ограничения в работата на устройството:

  • максималният диаметър на използваните електроди не е по-дебел от 5 mm;
  • при максимално натоварване неговата продължителност не трябва да надвишава 70% (7 минути от 10);

Между другото, трябва да се отбележи, че дължината на кабела на държача на електрода е 1,8 метра, а кабелът със земната клема е 1,9 метра.

Промени в основната версия на Resin AIS 190 и цени

Апарати за заваряване инвертор Resanta AIS 190 (цената на 7240 рубли.) Получил редица промени, сред които са моделите на една и съща марка AIS 190 ПРОФ, 190PN AIS и AIS 190K.

Цената на инверторните заваръчни машини Resiant SAI 190 с различни модификации е малко по-различна, което се дължи не само на техническите параметри на моделите, но и на технологията на тяхното производство.

Например, особеността на модификацията на SAI 190PN (цена – 10 440 рубли) е, че ви позволява да работите при намалено мрежово напрежение. По този начин инверторът може да функционира без допълнително използване на стабилизатори, ако напрежението е в диапазона от 140 до 240 V.

видео:

Версия SAI 190K (цена 6 830 рубли) се отнася за отделна линия от устройства в серията Compact. Той има подобни характеристики, съответстващи на Resis AIS 190, но се отличава с по-мобилен и удобен корпус. Въпреки това, разликата в спада на напрежението за него може да бъде само 10%.

Преработеният SAI 190 PROF (с цена 16 960 рубли) се характеризира с най-удобното и защитено кутия, както и с модерен цифров дисплей, който позволява визуален контрол на параметрите на работата на оборудването. А също така ви позволява да работите при най-ниското напрежение – 100 V.

видео:

За разлика от другите модели, той показва стабилна работа при всички избрани параметри, осигурява висока течливост на метала и стабилност на заваръчната дъга.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *