Advice

Характеристика и ревюта на собствениците в / ъв Resanta SAI 160


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/trifo415/advice.builderbest.info/wp-content/themes/adv/functions.php on line 190

съдържание

 • Защо и кой се нуждае от машина за заваряване
 • Типове заварчици
 • Характеристики на заваръчната машина Resin SAI 160
 • Предимства на S / A Resin AIS 160
 • Характеристики на работата на заваръчните инвертори Resis SAI 160
 • Неизправности и недостатъци на заваръчните машини Resanta SAI 160

Защо и кой се нуждае от машина за заваряване

В помощното стопанство, в крайградската зона, гаражът или малката производствена работилница не могат да се извършват без заваръчна машина.

Изчезнали са часовете, когато използвахме класически заварчик на трансформатор, тежащ далеч над 50 килограма, когато работехме по цялата улица или в кооперация за гаражи, светлината падаше.

С настъпването на инверторите ситуацията се промени радикално. Компактността, лекото тегло, почти безшумна работа и лекота на използване са разкрили на много от света на заваряването. Запалете оградата на дачата, направете рафтове в гаража или заварете бримките от вратата – с появата на инвертори това престана да бъде проблем.

Въпреки многото „съученици“, добрите отзиви и адекватната цена на машината за заваряване Resin AIS 160 наклоняват купувача от своя страна.

Типове заварчици

Този инвертор преобразува променливия ток на електрическата мрежа в постоянна. От подобни устройства Resant се различава от веригата, изпитана по време. Интегрираните микросхеми контролират преобразуването на електрически ток, което осигурява гъвкавост при неговото приложение.

При градинско-гаражното приложение, експертите препоръчват моделите Resis AIS 160, Resanta AIS 160 K и Resin AIS 160 PN, чиято цена не е много по-висока.

Модел с индекс „К“ се отнася до поредицата „Compact“, е по-лесно за килограм, а моделът на „PN“, в състояние да работи с напрежение 140-160V, подходящ за градина и гараж реалности.

Намерете тези заваръчни машини в различни магазини може да бъде на цена от 5 500 до 7 000 рубли.

Характеристики на заваръчната машина Resin SAI 160

 • Работен ток 10 – 160 A
 • Диаметърът на електродите е от 1,5 до 4 мм.
 • „Горещ старт“ и „Antisalipation“.
 • Тегло 4,5 кг.

Заваръчната машина на Resant SAI 160 е основен модел, работещ на напрежение от 220 волта +/- малки отклонения: плюс 10%, до 240 волта, минус 30%, до 156 волта.

На практика инверторът обикновено кипи при 190 ° С, ако напрежението е по-ниско – необходимо е електродите да се сменят на по-малки в диаметър. За ваканционните селища и провинцията, където напрежението в мрежата не е необичайно, инверторната машина за заваряване Resin SAI 160 PN, ревютата на собствениците са най-вече положителни.

„През 2011 г. придобих Resident 160 PN. Аз го използвам предимно в гаража и в къщата. Като цяло всеки е щастлив. Забелязах, че устройството не е ентусиазирано за напрежението по-малко от 180 волта. Преди опит за заваряване не съм имал, но нямаше особени проблеми с това. За вашите пари, заварчик достоен! Купих го тогава за 6200. „

Юрий, на 36 години, Таганрог.

Работният режим на тези устройства е 70/30%. Тези номера означават, че 10 минути могат да бъдат приготвени за 7 минути и 3 минути за почивка, чакайки машината да се охлади.

видео:

Предимства на S / A Resin AIS 160

Предимството на заваръчните машини Resit SAI 160 е, че те работят на мрежа 220 V. Класът на защита на тези инвертори е IP 21. Това означава, че заземяването е чрез захранващия кабел. Има резистентност на SAI 160 на автоматични машини 10-16А, но както показва практиката, с максимален заваръчен ток 10А автоматичните машини не могат да се справят.

Коланът ще ви позволи да носите устройството с вас, ако често се налага да се движите по заварения продукт или нямате възможност да го поставите на земята. В този случай, един добър избор ще бъде Resanta AIS 160 K, прегледи на които в интернет се отбелязва малкото тегло на инвертора.

видео:

Характеристики на работата на заваръчните инвертори Resis SAI 160

 • До работния инвертор не трябва да има работещи електрически триони, USM, шлифовъчни машини и инструменти, когато работите, с които се издига прахът. Инверторите са оборудвани с принудително охлаждане – охладители, с голямо количество прах, което ще попадне в устройството. По същата причина не е необходимо да поставите инвертора върху земята, по-добре е да поставите гумена подложка или шперплат.
 • Не покривайте заваръчната машина по време на работа. Причината е същата – охладителите не могат да се справят с охлаждането, устройството се прегрява и се изключва.
 • Не можете да работите по време на дъжд. Няма коментари.
 • Ако машината за заваряване е била подадена през зимата в топла стая от улицата, изчакайте поне 2 часа, преди кондензацията в машината да е изсъхнала.

Добре улеснява живота на новодошлите при заваряване „Antisalipation“ и „Hot Start“. Тези, които приготвят стари заваръчни трансформатори от типа, запомнят колко трудно е да се запали дъгата. Инверторите на Resin AAS 160 освобождават собствениците си от този проблем.

„Аз притежавам Resanta 160 PN, тримата готвят нормално. В селото има ниско напрежение. Работи се с разширение от 25-30 метра, а не с нови електроди. Тя работи! Когато го използвам, срязвам заварчика само при текущата настройка до нула, когато го изключвам. Арката се запалва добре, приготвена дори от квартет. Това, което не ми харесаха, бяха късите кабели. Не разбирам защо ключът е поставен на задната стена. Той не беше на предната седалка?

Станислав, 42-годишен, Новосибирск.

 • „Горещият старт“ лесно възпламенява дъгата, рязко увеличава тока, когато електродът докосне повърхността и създава висока температура в точката на контакт на електрода.
 • „Противозапазване“, напротив, независимо намалява тока в случай на захващане на електрода към повърхностите, които ще бъдат заварени. Вследствие на това отоплението намалява и електродът лесно се откъсва.

видео:

Неизправности и недостатъци на заваръчните машини Resanta SAI 160

Дори и най-модерната технология може да се провали, а инверторите на Resanta AIS 160 не са изключение. Възникналите неизправности могат да бъдат разделени на две категории – фабричен брак и нарушаване на условията и оперативните изисквания.

Общи неизправности:

 • Неизправност на микросхеми. Причината може да се дължи на производител на брак или прах попадне в устройството, например, когато се работи в една мръсна, лошо проветриво място, или в случая до инвертора са направени „прашен“ работа.
 • Често и преждевременно прекъсване на устройството поради прегряване. В този случай се задейства защитно реле, за да предпази скъпата инвертор от повреда. Причината най-често просто – или лош контакт на веригата във вътрешността на машината, винаги води до прегряване, или отново за нарушение на правилата за работа на устройството, например в случаите, когато svarochnik нищо покрито по време на работа.

„Купих Resident 160 през април 2015 г. През септември тя се укрива. Обърна се под гаранцията – каза вътре в металния прах. Изгорени. Те се опитаха да otmazatsya, казват те, делото не е гарантирано, но след взаимни претенции са били ремонтирани безплатно. Сега съм много внимателен при заваряването! „.

Александър, Владивосток.

Схемата на Resis AIS 160:

Кликнете върху диаграмата, за да увеличите размерите

PS Много потребители на заваръчни инвертори Resanta SAI 160 са недоволни от къси заваръчни кабели. Тяхната дължина е един и половина метра, което не винаги е удобно при работа с инвертор.

Самите собственици променят заваръчните кабели за по-дълго време, което не е нарушение на правилата за работа. Основното в този случай е, че новите проводници се поставят в напречното сечение, поне 25 мм / квадрат.

Между другото, увеличаването на дължината на заваръчните кабели ще доведе до загуба на мощността на заваръчния ток, но за повечето собственици, които използват инвертора в дачата и в гаража, това не е критично.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *