Advice

Ресанта САИ 250 – технически спецификации, цени и видео разговори


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/trifo415/advice.builderbest.info/wp-content/themes/adv/functions.php on line 190

Инверторна заваръчна машина Resin AAS 250 еднофазна е разработена в Латвия и е сглобена в КНР.

Той е предназначен за електродъгова заварка в домашни условия и разработчиците се опитаха да поставят устройството на работа при висока мощност в кратък режим. Заварчикът на Resant SAI 250 има добри отзиви, а цената от 10 000 рубли, с неговите добри възможности, го прави благоприятно придобиване.

Устройството функционира в съответствие със съвременните принципи на преобразуване на енергията и неговата ефективност достига 95-98% (срещу максимум 70% при конвенционален заваръчен трансформатор). В този случай устройството е много леко, само 5,2 кг и може да се носи при работа на раменна каишка.

Входното мрежово напрежение се коригира и доставя мощен импулсен преобразувател, работещ с висока честота от порядъка на десетки kilohertz. Поради това изходният трансформатор, който може да бъде поставен върху дланта на вашата ръка, преобразува цялата мощност почти без нагряване. Тогава напрежението се поправя и се подава към изходните клеми на заваръчната верига. Така че машината има пряк ток.

съдържание

 • характеристики на
 • Работа на апарата
 • Прегледи и цена на инвертора

характеристики на

Техническите характеристики на Resania CIA 250 показват, че това устройство достига професионално ниво. Макар че не може да работи при максимален ток постоянно, но в домашни условия е невъзможно да се готвят шест от всяко друго устройство за домашна употреба.

Препоръчваните от производителя режими на заваряване са:


Параметри на машината:

 • Напрежение на мрежата, V: 140 … 242
 • Например. скорост на празен ход, V: 80
 • Например. под товар, V: 29 … 30
 • Макс консумиран ток, A: 35
 • Консумация на мощност, kW: 7.7
 • Заваръчен ток, А: 10 … 250
 • MF при максималния ток,%: 70
 • Клас на защита: IP21
 • Работна температура, ºC: -10 … 40
 • Тегло, кг: 5,2

Устройството е оборудвано с възможности против хлъзгане и „горещо стартиране“. Ако електродът е хванат и дъгата не мига, токът автоматично намалява и можете лесно да отстраните електрода. Горещият старт, напротив, увеличава автоматично тока, за да улесни запалването на дъгата. И двете функции се осъществяват от високоскоростна електроника, която контролира устройството.

Работа на апарата

Устройството се охлажда от вградения вентилатор и това води до някои тънкости, които заварчиците, които работеха със стари дъгови заваръчни машини, не се сблъскаха.

Защитете устройството от влага и метални стружки и стърготини! Стойте далеч от тях, доколкото е възможно.

Вътре в корпуса е инсталиран с електронното табло, тя е почти същата като в компютри или друго електронно оборудване. висока мощност части (ключов задвижващи транзистори и диоди, токоизправители, дросели), които протичат големи токове, рамо до рамо в този борд с фини детайли.

Тези малки части принадлежат към доста сложни електронни схеми, които контролират работата на преобразувателя. Напрежението им е само от порядъка на няколко волта, но тяхното увреждане веднага ще доведе до повреда на силовите вериги на апарата. В резултат на това устройството или „тихо умира“, или с пукнатина и пляскане, ще спре да работи.

Тъй като вентилаторът непрекъснато издухва въздух през уреда, следните обекти, които не са необичайни на строителни площадки, в работилници и по време на ремонтите, лесно могат да летят в него:

 • частици от мащаба;
 • метален прах;
 • метални шаблони;
 • искри от мелницата;
 • капка вода или разтвор.

Веднъж на борда, метални бръснещи вещества или влага ще предизвикат късо съединение в управляващите вериги на преобразувателя. Дори и кратко (милисекунда!) Неизпълнението на мощните транзисторни ключове на мостовия преобразувател ще доведе до т.нар. Пропуск, който незабавно ще деактивира скъпите IGBT транзистори.

Същевременно заварчикът трябва да е наясно, че също така е невъзможно да затвори устройството от въздуха, бързо ще се прегрява и защитата ще го отреже. (Това ще бъде показано с индикаторна лампа.) В това отношение потребителите често имат въпрос: не можем ли да разширим стандартните заваръчни кабели в този случай?

Разбира се, че можете, но трябва да запазите тяхната съпротива не по-малко, отколкото беше във фабриката, за да не загубите силата на заваряване. За да се поддържа еднаква устойчивост на проводника, когато той е удължен, може само пропорционално увеличение на площта му на напречно сечение. И това е свързано с диаметъра на медта с помощта на квадратен корен.

Говорейки по прост начин, ако искате да удвоите дължината на заваръчните проводници, тогава техният диаметър на медта трябва да е 1,5 пъти по-голям (1,41 пъти). В този случай теглото на кабела и неговата цена ще бъдат четири пъти по-скъпи.

Когато работите при максимален ток, оперирайте не повече от 5 минути и след това оставете устройството да се охлади за още 5 минути. Използвайте заземяване, когато работите.

Опитайте се да работите при нормалното напрежение на мрежата! Не се увличайте от ниски напрежения „от 140 волта“. Когато напрежението е ниско, устройството работи в сурови условия, дава значително намалена мощност и рискува да не успее.

Често възниква въпросът дали е възможно да се свърже устройството с електрически генератор, ако мрежата не е достъпна по отношение на условията на работа? Възможно е, но е необходимо мощността на генератора да бъде един и половина пъти повече от потребената от заваръчната машина мощност. За Resant 250 това е 12 кВт.

видео:

Прегледи и цена на инвертора

В апарата на Resanta SAI 250 PROF (цена 19 000 рубли). По време на нормалната работа на грешката не трябва да се случва за много дълго време.

Компетентните заварчици много го хвалят. Отрицателната обратна връзка, както показва тяхното внимателно проучване, се оставя от потребителите, които нарушават условията на работа, а не грубо.

Видео: преглед на Resantu SAI-250 PROF.

Схемата на заваръчната машина RESANTA SAI-250 TRAC – Изтегляне.

Resanta 250 PN, чиято цена, между другото, 4-5 пъти по-ниска от западноевропейските колеги (средната цена от 12 500 рубли). Изисква ново отношение към заваръчната машина. Това не е същата ръждясала желязна кутия на строителната площадка, оцветена с хоросан, има деликатни неща вътре.

Видео: преглед на Resanta SAI 250PN.

PS Ако работите с машината в съответствие с инструкциите, тя ще работи за много години, а неизправностите ще бъдат малки и лесно елиминирани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *