Advice

Обозначението на плазморите Gorynych. Принцип на действие и цена


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/trifo415/advice.builderbest.info/wp-content/themes/adv/functions.php on line 190

В момента има широка гама от съоръжения, предназначени за рязане, топене, заваряване на различни материали, които се използват както от професионални заварчици, така и от аматьори.

Сред плазмените заваръчни инструменти, които се намират на руския пазар, е възможно да се отдели развитието на местните специалисти – плазмено заваряване Gorynych. Той е електрически генератор на дъга на нискотемпературна плазма, получен от изпарения от течност, когато се нагрява до йонизиращо състояние.

съдържание

 • Моделът на Gorynych Plasmares и цената
 • Характеристики на устройството
 • Устройството на блока на стабилизираното захранване и управление
 • Плазмена горелка
 • Принцип на действие на машината за плазмено рязане
 • Цел на Plasmorez Gorynych

Моделът на Gorynych Plasmares и цената

Цената на плазмената заваръчна машина Gorynych се определя от модификацията на устройството.

Актуализираното владение на плазмените ножове се състои от модели и конфигурации:

 • при 8 ампера – Gorynych GP37-8, устройство с ниска мощност, проектирано за работа в малък мащаб в дома: рязане, материали за запояване с малка дебелина. Цената на дребно е 28 000 рубли;
 • при 10 ампера – Gorynych GP37-10, средното захранващо устройство е подходящо за заваряване, рязане и запояване на метали с дебелина до 6 мм. Цената е 29 000 рубли;
 • при 12 ампера – Gorynych GP37-12, мощно устройство, което осигурява рязане на метали с дебелина до 11 мм. Средната цена е 34 000 рубли.
 • Характеристики на устройството

  Структурно, плазменият комплекс се състои от две отделни взаимосвързани устройства:

  • компактен уред – стабилизирано захранващо и управляващо устройство, свързано към мрежата 220 V;
  • плазменият генератор е горелка, направена под формата на пистолет.

  Захранването заедно с горелката тежи само 5.4 кг. За да работи системата от мрежата, не е необходимо да свързвате допълнително оборудване (трансформатор, компресор или газов цилиндър). Плазмената заварка Gorynych е готова за работа, след като я напълни с вода и го включи в контакта.

  Устройството на блока на стабилизираното захранване и управление

  Казусът на източника на захранване и управление е достатъчно компактен, ергономичен, няма нищо излишно, се различава от рационалното разпределение на вътрешното пространство, за удобство на транспорта е оборудван с дръжка и каишка. Той не обича да използва, в процеса на експлоатация не изисква квалификация на работния персонал.

  На предния панел на корпуса на захранващия блок има всички необходими бутони за настройка на устройството – ток и напрежение, защита от прегряване, включване / изключване и управление на плазмената горелка при смяна от един режим на работа в друг.

  Вътре в устройството има два трансформатора, чиито намотки са направени под формата на печатни платки. Те осигуряват висока ефективност (над 95%) и минимални загуби.

  Също така в блока има три предпазители, изпълняващи ролята на противопожарна защита и предотвратяване на затварянето.

  Сензорът за температурата, монтиран на радиатора, предпазва уреда от прегряване, неговият сигнал и индикации в случай на прегряване на устройството се показват на дисплея на панела.

  В разглежданото устройство има още един блок – филтърът за електромагнитна смущения, който осигурява стабилна работа на устройството.

  Плазмена горелка

  Плазмената горелка Gorynych е свързана към агрегата, като се използва свързващ кабел с конектор. Състои се от дюза, бутон за стартиране, акумулаторна батерия, работно течност за пълнене, изпарител, пръстени за абсорбиране на влага, въртящ се копче.

  Основният елемент на горелката е метална кутия с батерия, изработена от висококачествена неръждаема стомана. Вътре е абсорбиращ влага материал, изработен от кварцови дисперсионни влакна – необходимо е да се запази влагата. Горелката се поставя в здрав пластмасов корпус с дръжка.

  видео:

  Принцип на действие на машината за плазмено рязане

  Разглежданият плазмен комплекс е многофункционален, тъй като позволява да се работи не само с метали, но и с други материали.

  Работната течност за устройството за рязане и топене на Gorynycha може да бъде:

  • дестилирана вода (рязане),
  • 45% етанолов разтвор;
  • 3% разтвор на амоняк.

  Особено високо качество на заваряването се осигурява от последните две решения. За един час работа на машината за заваряване не се изискват повече от 200 ml работен флуид, който се изпомпва в горелката със спринцовка.

  Принципът на действие на апаратурата за плазмено рязане и заваряване Gorynych и същността на процеса в плазмената горелка е, както следва.

 • Вътре в цевта на плазмената горелка има стартово устройство за стартиране на електрическата дъга и регулиране на напрежението, а батерията държи влагата. Тази влага се подава към изпарителя чрез действието на капилярните сили.
 • Катод е разположен в края на стартерния вал. Натискането на задействащото устройство и катодът се придвижва затворени заедно с оста на дюзата-анода и катода по време на изтеглянето в първоначалното си положение запалва електрическа дъга, който загрява водата в устройството и се превръща в пара.
 • Парата, от своя страна, е йонизирана и при високо налягане излиза през дюзата навън под формата на плазмена струя с висока йонизираща температура (6000С). Плазмената струя, чиято мощност е регулирана, произвежда топлинна обработка (топене, заваряване, рязане) на необходимите материали.
 • За подаване на горелката се използва кабел. В единия край на кабела има щепсел, през който се свързва към захранващия блок и контролния блок. В другия край на кабела са разположени два електрода, от които – един електрод, свързан към корпуса на горелката, а другият електрод, който се намира на яка с температурен датчик за измерване на температурата в горелката, е свързан към катода.

  Plazmoresz Gorynych се характеризира с ниска консумация на енергия, работейки на 220 V електрическа мрежа, като го включи. Консумацията на енергия на устройството GP37-10 е 2,5 kW.

  Работата в полето се осъществява чрез свързване на устройството към автономен генератор или към бордово напрежение на всеки автомобил.

  видео:

  Цел на Plasmorez Gorynych

  Plazmorez Dragon гъвкав, екологичен и мултифункционално устройство, което ви позволява да изпълнявате разнообразни творби дори при слаба светлина и на закрито (не отделя вредни газове за здраве):

  • рязане, запояване и заваряване на цветни метали, чугун, стомана, сплави;
  • запояване с всички видове спойлери;
  • повърхностна и спомагателна топлинна обработка;
  • топене на метал в малки количества в тигли;
  • обработка на материали от бетон, стъкло, базалт, мрамор, керамика и др .;
  • прахово покритие, втвърдяване, получаване на химически съединения;
  • синьо, термично окисляване, глазура;
  • Edge обработка на продукти и материали за свиване;
  • отстраняване на окиси и различни видове замърсяване;
  • обръщане на бетон;
  • обработка на бижута и много други.

  Множество отзиви за плазмено заваряване Gorynych помагат да се определи избора на това устройство. Някой е недоволен от работата и възможностите на устройството, но на някой, който е много полезен в работата и развитието на бизнеса си. Както казват: „колко хора, толкова много мнения“.

  Плазмен заваряване Dragon печели популярност в областта на жилища и комуналните услуги и поддръжка (ремонт на хладилна техника, системи за отопление), гаражи служителите и бижута майстори, във всекидневния живот, в селскостопанската промишленост и други.

  видео:

  PS Оставете отзивите си в коментарите на Plasmorez Gorynych.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *