Advice

Получващи планки за шайби


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/trifo415/advice.builderbest.info/wp-content/themes/adv/functions.php on line 190

Cam-operated касетите са предназначени за затягане на детайли от цилиндрични, правоъгълни и профилни профили. Закрепени към шпиндела посредством фланци или директно.

Броят на камерите може да бъде:

 • две челюст;
 • trehkulachkovye;
 • chetyrehkulachkovymi.

Те са инсталирани на различни видове стругове: винторез, въртящо се, въртележка и т.н., както и разделителни глави и други устройства.

Чанта с шест челюсти

Дву-челюстни патронници

2-челюстни патронници се използват за закрепване на сложни несиметрични и профилни заготовки (не цилиндрични), т.е. в такива случаи, когато инсталирането в системата с три челюсти изисква много повече време или изобщо не е възможно. Самоцентриращите се 2-челюсти са способни да закрепят необработени повърхности в подменяеми гъби.

две лоб
2-челюст
Двукамерен не-въртящ се патронник

Корпусът е изработен от стомана 45, чугун, гърбици от циментирани стомани, например 20X, стоманена легирана стомана. Подвижни части – термично обработени.

Дву-челюстни патронници се произвеждат в два типа:

 • Ръчно – затягането на частта се извършва чрез завъртане на шпиндела. ключ, вмъкнат в гнездото, в резултат на което гърбиците се придвижват и центрират частта спрямо оста на шпиндела;
 • механизиран – с пневматично задвижване – уредът има пневматичен цилиндър с бутало, което придвижва плъзгачите, които изпълняват разширяването и затягането на заготовките.

Диаметрите на произведените устройства са стандартизирани: 150, 200, 250, 300, 375 mm. 2-челюстни ротационни възли с пневматично задвижване са произведени с диаметри 160, 250, 320, 400 мм с гърбичен ход от 5-10 мм.

Основният недостатък е изместването на центъра на обработвания детайл, дължащо се на гърбиците в направляващите, поради пролуката. Ето защо е изключително важно да се сведе до минимум пролуката между гърбиците и водачите.

Три челюстни патронници

Най-често срещаните касети са три камери. Те са инсталирани на всяко оборудване за завъртане: в домашни работилници, гаражи, ремонтни работи, малки и големи производства.

3 челюст
3 hkulachkovy
trehkulachkovye

Най-често срещаните са 3 вида самоцентриращи се касети:

 • спирала:
 • Pinion;
 • ексцентричен с червячна предавка.

Тръбните касети са снабдени с теглителна сила (затягащите елементи са свързани с хидравлично или пневматично задвижване) или интегрирано задвижване. По време на работа, до 30% от допълнителното време се изразходва върху скобата за детайла, така че устройствата механизират и съкращават времето за инсталиране на продукта. Най-широко разпространени в мащабно и масово производство са механизираните гърбици с пневматично задвижване. Хидравличното задвижване рядко се използва и се използва в ситуации, при които е необходимо да се поддържат малки размери на конструкцията. Основното предимство на механизираните агрегати е скоростта и постоянната сила на затягане на гърбиците.

Подробен видеоклип за затягане на стругове

Спирални касети

3-челюстните спирални касети вече са съществували повече от 100 години и благодарение на простия дизайн и надеждност те все още са оборудвани с ново оборудване. Осигурете голяма гама от гърбици и имат висока ефективност, възможно е да захващате ексцентрични и некръгли заготовки. Недостатъците са бързата загуба на точност и ускореното износване. Загубата на първоначална точност се дължи на технологичните характеристики: кохлеята само се подобрява и има ниска твърдост и следователно бързо износва – има бързо износване на центриращия механизъм. Ускореното износване се дължи на навлизането на стърготини и замърсявания в клиновидни междини между зъбите на гърбиците.

Използва се в единична и малка мащабна продукция. Оборудван с прави и обратни гърбици.

Ракетни патронници

Патроните с 3-лъчеви мигли получават своето име поради принципа на действие: каналът с клиновидна форма придвижва ламелите, които едновременно придвижват челюстите. По-трайни от спирала, защото има възможност за втвърдяване и смилане на зъбите. Тялото е изработено от леярна или кована стомана, останалите движещи се части са легирани, последвани от втвърдяване. Те са универсални и се използват в едно или в малък мащаб.

С диаметър от 80 до 160 мм
С диаметър от 200 до 400 мм

предимства:

 • по-здрава скоба;
 • голяма точност;

недостатъци:

 • Ефективността е по-ниска от тази на спиралните;
 • възможност за затягане само от една позиция;
 • сложно строителство.

Ексцентрични касети

Ексцентричните касети с 3 камери се използват при мащабно производство. Всички части на уреда са изработени от устойчиви на износване стомани и след това преминават втвърдяване и смилане. Имате висока точност и сила на затягане. Пренасочвайте към скобата на друга част сравнително просто – като пренареждате челюстите.

Четири челюстни патронници

4-челюстни патронници се използват за захващане на детайли с некръгова и асиметрична форма. Ваговете на патронника за четирите челюсти са независимо регулируеми и за обработката на повърхността на частта е необходимо да се настрои така, че нейната ос да съвпада с оста на шпиндела. Не са намерени често егоцентрични. Адаптациите са универсални и се използват в едно и също малогабаритно производство в ремонтни и инструментални магазини.

Chetyrehkulachkovy
4-челюст
4-hkulachkovy

Всяка камера се движи в радиално направление отделно чрез завъртане на винтовете.

За да се определи възможността за обработка в 4-челюстен патронник, е необходимо да се изчисли съотношението на дължината на заготовката и нейния диаметър. Ако резултатът е повече от 4 броя, тогава няма възможност за обработка.

На струговете се монтират чрез междинен фланец или директно върху краищата на фланеца на шпиндела.

GOST на касетите за камери

Изтеглете GOST 14903-69 „Самоцентриращи се две челюстни касети“

GOST 24351-80 „Самоцентриращи клиновидни клинове с три и две челюсти и лост-клин“

Изтеглете GOST 2675-80 „Самоцентриращи се три челюстни касети“

Изтеглете GOST 3890-82 „Четири челюстни касети с независимо движение на гърбицата“

Ако откриете грешка, моля, изберете текстов фрагмент и натиснете Ctrl + Enter.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *