Advice

Сокови инструменти за дълбоко пробиване


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/trifo415/advice.builderbest.info/wp-content/themes/adv/functions.php on line 190

Дълбоки пробивни машини се използват в почти всички инженерни: производството на автомобили и трактори, речен и морски плавателни съдове, priborostroenii.Bolshinstvo части с дълбоки дупки са направени от отливки, гъвкав и последващо заваряване в една тръба от подвижния и т.н., т.е. по-продуктивни технологии.

Машина за пробиване на дълбоки отвори
Машината за дълбоко пробиване на въртящия се тип
Многоврачна машина за пробиване на дълбоки отвори

Оборудване за пробиване на дълбоки дупки

Към тази група съоръжения има строги специфични изисквания:

 • те трябва да имат способността бързо да променят и инсталират детайлите;
 • отстраняването на чипа трябва да се извършва без спиране;
 • трябва да има ефективна способност да охлажда и почиства охлаждащата течност;
 • трябва да бъдат безопасни за персонала.

Машините за пробиване с дълбоки отвори са разделени на няколко вида, които считаме по-долу.

Класификация на дълбоки сондажни машини

Първият тип е струг. Позволява обработка на ротационни тела, предварително третирани на друго оборудване. Чрез дизайна на предния втулка са подобни на класическите стругове.

Заготовката се фиксира в патронник, монтиран върху шпиндела, което го прави бързо въртене. срещуположни крайни части в комплекти люнет (центриране подкрепа) ако чипове отстраняват от външната страна, се поддържа с всмукателни тръби – специално устройство за подаване на охладител в зоната на рязане, както и извършването на редица функции, ако има вътрешен чип евакуация. В стъблото на стъблото или в стойката на камерата се монтира стебло с бормашина. При компактност само машините с въртящ се вид са по-ниски.

Недостатъкът е липсата на възможност за едновременно двустранно сондиране.

При машини с въртящ се тип единият край на обработвания детайл е фиксиран в кухия шпиндел, който има ниска скорост на въртене. При завъртащите се машини детайлите и режещият инструмент се завъртат едновременно. Те заемат най-малко място в магазина, т.е. са компактни. Що се отнася до потреблението на електроенергия, те заемат средна позиция по отношение на стругове и машини без въртене на обработвания детайл.

Въртящият се е кух вал с големи напречни размери.

Основните възли са подобни на възлите на струговете. В някои модели, шпиндел патронник 2 за определяне detaley.Stanki този тип се използва за пробиване на дълбоки отвори в детайли чувствителни на високи честоти на въртене: като ексцентричност – отвор ос е изместена по отношение на главната ос, както и части, които имат голям дисбаланс или тегло.

Двустранно сондиране е препоръчително да се използва само при производството на голям брой части, т.е. масивно, с много дълги дупки, без да налагат високи изисквания за точността на отворите, пробиване на трудни за работа материали или две коаксиални слепи отвори.

Недостатъкът на метода е необходимостта от едновременно наличие на дясно и ляво упражнение.

За да се обработват два или повече паралелни отвора, машините се използват без да се въртят обработваните детайли. Пробиването може да се извърши чрез мелница за стъбла, която се придвижва по отношение на неподвижния детайл или частта е монтирана върху маса, която може да се движи надлъжно. При потреблението на електроенергия, машините са най-икономичните. Недостатъкът на този тип оборудване е лошото качество на пробиване.

По степен на автоматизация машините могат да бъдат класифицирани в три групи:

 • автоматични машини;
 • полуавтоматични – са най-често срещаните;
 • ръководство.

Процес и методи за пробиване с дълбоки отвори

Deep пробиване се използва само в случаите, когато това е необходимо, за да се получи определена точност и дупка на качеството, и този метод ще бъде най-доброто за пробиване дълбоки дупки proizvoditelnosti.Pri възниква основният проблем – отстраняване на чипове и рязане течност, затова насилствено произвеждат постоянно отвеждане на стружките се дължи на доставката по охлаждаща течност под налягане или сгъстен въздух.

Дълбокото пробиване може да се извърши по два начина:

 • твърдо – в детайла се вкарва куха дупка (традиционно пробиване);
 • пръстеновидна част – част от материала се пробива в частта под формата на пръстен, така че остава вътре в нея. Ако дупката е преминала, то пръчката е отделена от частта, ако дупката е глух – пръчката се отстранява по специални методи.
 • Този метод се използва, когато е необходимо да се обработват дупки с дължина над 80 диаметъра на свредлото.

  Ако откриете грешка, моля, изберете текстов фрагмент и натиснете Ctrl + Enter.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *